Tığlı Ordu Giresun'u Meclis'e taşıdı

CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, Giresun-Ordu havalimanındaki mevcut seferlerin iptalini Meclis gündemine taşıdı.

Eklenme Tarihi : 28.11.2019Bu Haber 474 kez Okundu

CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, kısıtlı sefer sayısına rağmen 1 milyon yolcu kapasitesini aşarak 52 havalimanı arasında en fazla yolcu taşıyanlardan biri olan Giresun-Ordu havalimanında, mevcut seferlerin iptalini Meclis gündemine taşıdı.
Tığlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplanması istemiyle gönderdiği soru önergesinde, 4 yıl önce hizmete giren Giresun-Ordu havalimanındaki uçak doluluk oranının yüksek olmasının dikkate alınmayarak, bu kadar faal bir havalimanından mevcut uçuşların azaltılması ve kısıtlanmasının vatandaşlarda büyük hayal kırıklığı yarattığını ve mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.
Giresun-Ordu havalimanından yolculuk yapacak olan vatandaşların yüksek bilet fiyatları ile de karşı karşıya kaldığına dikkat çeken CHP’li Tığlı, Bakan Turhan’a şu soruları yöneltti;

1. % 85 doluluk oranına rağmen, sefer sayısıyla mevcut talebi karşılamada yetersiz olan, bu sebeple bir de yüksek fiyatlara seyahat edebildiğimiz havalimanına ek seferler konulması yerine böyle şaşırtıcı, alay eder gibi bir karar kimler tarafından hangi gerekçeyle alınmıştır?
2. İnşasından önce köye havaalanı mı olur denilen ve bugün 1 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet veren gerekli sefer sayısı artırımı ve saat düzenlemesi ile bu kapasitenin yüzde elli artacağı ifade edilen bir havalimanı sabote edilmek mi isteniyor? Bu yöndeki iddiaları araştıracak mısınız?
3. Zaten sisli ve yağmurlu havalarda ayrıca teknik donanım eksikliği nedeniyle birçok sefer iptalleri yaşanan havaalanımızda uçuş yoğunluğu dikkate alınarak mevcut uçuşların artırılması, doğru saatlere göre düzenleme yapılması ve en önemlisi Giresun ve komşu ilim Ordu’nun yaşadığı bu haksızlığın biran önce giderilmesi için talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019