Giresun Ticaret Borsası Torino'da

Giresun Ticaret Borsası “Odalararası İşbirliğinin Artırılması ile Giresun’da Fındık Katma Değerinin Yükseltilmesi” projesi kapsamında İtalya’nın Torino şehrine Teknik Ziyaret faaliyeti gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi : 21.12.2019Bu Haber 476 kez Okundu

Giresun Ticaret Borsası'nın Liderliğinde, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Torino Ticaret Odası'nın işbirliğiyle Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen “Odalararası İşbirliğinin Artırılması ile Giresun’da Fındık Katma Değerinin Yükseltilmesi” projesi kapsamında İtalya’nın Torino şehrine Teknik Ziyaret faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda İtalya’nın Torino şehrini de içine alan Piemonte bölgesindeki çikolata fabrikaları ve fındık bahçeleri ziyaret edilerek detaylı bilgiler alınmıştır.

Teknik Gezi faaliyetinin ilk gününde; Torino Ticaret Odası’nın Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Torino Ticaret Odası heyeti ve Giresun Ticaret Borsası heyeti “Odalararası İşbirliğinin Artırılması ile Giresun’da Fındık Katma Değerinin Yükseltilmesi” projesi kapsamında yapılacak faaliyetleri ve Teknik Ziyaret hakkında değerlendirmeler yapmışlardır. Toplantı esnasında yapılan sunumlar ve video gösterimleri ile proje faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapılmıştır. Torino ve Giresun şehirlerinin ticari faaliyetleri değerlendirilerek Giresun Tombul fındığının Torino’daki çikolata tesislerinde kullanımının arttırılması konusunda bilgi alış verişi yapılmıştır. Ardından gerçekleştirilen fabrika ziyaretlerinde Torino ile özdeşleşen Gianduiotto çikolatasının üretim şekli, üretim aşamaları, kullanılan malzemeler ve ürünün paketlenmesi aşamaları incelenmiştir. Bu çikolatanın üretiminde genellikle İtalya’nın Piemonte bölgesinde yetiştirilen fındıkların tercih edildiği bilgisi edinilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak proje katılımcıları ve firma yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde Giresun Tombul fındığının kullanılarak da Gianduiotto çikolatasının üretiminin yapılması hakkında değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca ziyaret edilen firmaların diğer ürünleri hakkında bilgi alınmıştır. Bu ürünlerin de üretim aşamaları gözlemlenmiştir.

Yine Torino şehrinin de içinde bulunduğu Piemonte bölgesindeki fındık bahçelerinde de ziyaretler yapılmıştır. Fındık tarımında yapılan uygulamalar hakkında detaylı bilgiler edinilmiştir. Fındık ağaçlarının dikilmesinden fındık meyvesinin toplanmasına kadar geçen süreçte yapılan makineli tarım hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur. Benzer uygulamaların Giresun’da ve Türkiye’nin diğer fındık bölgelerinde uygulanabilirliği tartışılmıştır. Fındık bölgelerindeki; yöreye hizmet veren, küçük ölçekli, kooperatifleşmiş fındık işleme tesisleri ile üreticiler ürünlerini işleyerek kavrulmuş fındık, fındık kreması, çikolata, fındıklı kek vb. son ürünler üretebildikleri ve pazarlamasını yapabildikleri gözlemlenmiştir.

Ayrıca Giresun Ticaret Borsası heyeti ile Torino Ticaret Odası heyeti arasında Teknik Ziyaret faaliyetinin son gününde bir görüşme daha gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede Teknik Ziyaret faaliyeti sırasında elde edilen bilgiler değerlendirilmiştir. Torino Ticaret Odası üyelerinin ve Giresun Ticaret Borsası üyelerinin tanıştırılması ve birbirleriyle ticari faaliyetler geliştirmesi konusu görüşülerek Teknik Gezi faaliyeti sonlandırılmıştır.

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019