Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Erbaalı Tiyatroseverlerce Coşku ile Karşılandı

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tokat İlçesi Erbaa’ya düzenlemiş olduğu turnede oyunlarıyla Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Eklenme Tarihi : 12.02.2020Bu Haber 556 kez Okundu

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tokat İlçesi Erbaa’ya düzenlemiş olduğu turnede oyunlarıyla Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Beğeni kazanan “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” ve “Kitap Su İle Tablet Can” oyunlarıyla Erbaalı tiyatroseverlerle buluşarak, yoğun ilgi ile karşılandı.

SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ'NE TAM NOT

İlk olarak Ahmet Hamdi Tanpınar'ın romanındna uyarlanan Saatleri Ayrlama Enstitüsü ile perdelerini açan Tiyatro ekibi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda Erbaa Belediyesi Kültür Müdürü Alper Parlak, Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl adına Genel Sanat Yönetmeni Özden Aydın'a bir plaket takdim etti. Gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Yönetmen Özden Aydın, Tokatlılara Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun selamlarını ileterek, "Tiyatronun evrensel değerler üzerine, ortak doğrular paydasında buluşmak adına şehrimizin ve tiyatromuzun her alanda herkes kucaklaşmasının heyecanının mutluluğu ile bizleri davet ederek, burada oyunlarımızla Erbaalı tiyatro severlerle buluşmamıza vesile olan yetkililere tiyatromuz adına çok teşekkür ederim. Burada sizlerle bulunmaktan ötürü çok mutlu olduk." dedi.

 

KİTAP SU İLE TABLET CAN'A YOĞUN İLGİ

GBŞT ikinci gün Tokatlı küçük tiyatroseverlerle buluştu. Ali Murat Yılmaz'ın yazdığı Kitap Su ile Tablet Can adlı oyuna gösterilen ilgi oldukça yoğundu. Çocukların ve velilerin beğeniyle izledikleri oyunun ardından tüm izleyiciler sahneye akın etti. Oyuncularla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştıştılar. 45 dakika süren oyunun ardından izleyicilerin talebi üzerine yaklaşık 1 saat süren bir fotoğraf çektirme merasimi yapıldı. Gösterilen ilgiden dolayı plaket töreni akşam üzeri yapılabildi.

 

Akşam saatlerinde gerçekleşen buluşmada Kültür Müdürü Alper Parlak, oyun yazarı Ali Murat Yılmaz'a yine Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl adına bir plaket takdim ederek, "Giresun Belediyesi şehir tiyatrosu oyunları ile ilçemizde büyük ses getirdi. Özellikle çocuk oyunu ebeveynlerin adeta hassas noktasına dokundu. O nedenle aşırı bir ilgi meydana geldi. Biz ilçemiz adına gurur duyduk. Çocukların elektronik cihazlara olan önlenemeyen ilgisini azaltmak ve ebeveynleri bilinçlendirmek adına çok başarılı bir oyun olmuş. Gönül isterki bu oyun günlerce ilçemizde yayınlansın. Giresun

Belediyesi'ni ilçemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Yakın zamanda tekrar ağırlamak istiyoruz" diye konuştu. Oyun yazarı Ali Murat Yılmaz da, Müdür Parlak'a teşekkürlerini ileterek, "Çocukların dijital aletleri aşırı kullanımını azaltmak ve kitaplara olan ilgilerini artırmak için belediye olarak kendi bünyemizde bu oyunu yazdık, yönettik ve sahneledik. Söylediğiniz gibi ailelerin hassas oldukları bir konuya dokunduğumuz için oyunumuz büyük ilgi gördü. Bundan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz." dedi.

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019