KEİPA Genel Kurulu 54. Oturumu yapıldı

KEİPA Genel Kurulu 54. Oturumu, Bulgaristan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nin davetiyle, 19-21 Kasım 2019 tarihlerinde, Sofya’da düzenlendi.

Eklenme Tarihi : 23.11.2019Bu Haber 401 kez Okundu

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Kurulu 54. Oturumu, Bulgaristan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nin davetiyle, 19-21 Kasım 2019 tarihlerinde, Sofya’da düzenlendi.

Toplantıda Türkiye'yi KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk başkanlığındaki TBMM heyeti temsil etti.

Genel Kurula katılan KEİ üyesi ülkelerin delegasyonları, “Karadeniz Ekonomik İşbirliğinin Avrupa Boyutu: AB – KEİ İşbirliği’nin Mevcut Durumu ve Beklentiler” konusunu müzakere etti.

Toplantıda asamble üyesi ülkelerin delegasyonlarına hitaben bir konuşma yapan Öztürk,’’

Son zamanlarda AB ile görüş ayrılığına düştüğümüz ve Türkiye olarak bizi hayal kırıklığına uğratan birkaç hususa değinmek istiyorum.

Türkiye’nin son yıllarda terörle mücadele konusunda aldığı tedbirler esasen, Avrupa’nın güvenliğini de sağlamaktadır. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’nin doğu ve güney sınırlarında başlamaktadır. Bu bağlamda, Türkiye’nin bölgede güvenlik ve istikrarının sağlanması birinci derecede Avrupa’nın yararınadır. Ülkemiz, sadece Türkiye’yi hedef alanlar için değil, uluslararası güvenliğe tehdit oluşturan tüm terörist oluşumlara karşı da aynı sağlam duruşu sergilemektedir.

Ülkemiz aynı anda dört ayrı terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Etnik farklılıkları sömürerek ayrılıkçı gündem benimseyen PKK, aşırı sol ideolojik söylem benimseyen DHKP-C ve dini değerleri sömüren DEAŞ ve FETÖ tüm bu ideolojik farklılıklarına rağmen, kan dökmede ve barbarlıkta birleşebilmektedirler. Ayrıca Türkiye, son iki yıllık sürede, özellikle Fırat Nehri’nin doğusunda, AB ve NATO tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG ile de mücadele etmektedir. Sınırlarımızın güvenliği için evveliyatında Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı ile başlayan süreç Barış Pınarı Harekatı ile devam etmiş ve nihayetinde Türkiye’nin arzu etmiş olduğu şekilde anlaşmalar yapılmıştır.

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019