Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi Sağlık Bakanlığınca kararlaştırıldı.

İnşaatı %90 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam eden Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımının tamamlanmasının ardından, Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyon kapsamından çıkarılması ve Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi Sağlık Bakanlığınca kararlaştırıldı.

Eklenme Tarihi : 23.11.2019Bu Haber 379 kez Okundu

İnşaatı %90 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam eden Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımının tamamlanmasının ardından, Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyon kapsamından çıkarılması ve Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi Sağlık Bakanlığınca kararlaştırıldı.

 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında,’’ Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, İl Başkanımız ve İl Sağlık Müdürümüzle geçen hafta Sağlık Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız bilgilere göre Giresun’daki sağlık hizmetleriyle ilgili taleplerimiz karşılanmıştır. Bu kapsamda, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilimiz Aksu Mahallesinde yapımı devam eden yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girmesinin ardından, 200 yatak kapasitesiyle 2. basamak Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmet sunumuna devam edecek‘’dedi.

 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veren Öztürk; ’’İnşaatı %90 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam eden ve 19.04.2020 tarihinde hizmete girmesi planlanan 350 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi en kapsamlı olan 3. basamak hastane olarak ve Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığımız arasında imzalanan afiliasyon protokolü kapsamında hizmet verecek. Hastane bünyesinde; İnme Ünitesi, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM), Prematüre Retinopatisi Tanı ve Tedavi Merkezi (ROP) ile Palyatif Bakım Merkezi kurulacak’’dedi.

 

Giresun’un yapılan yatırımlar sayesinde bölgede sağlık üssü olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Öztürk;’’ Hemşehrilerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilimizin sağlık alanında katma değerini yükseltecektir. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık alanında hayata geçireceğimiz yeni yatırım ve projelerimizle birlikte hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunacağız’’dedi.

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019