Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği, yeni yönetimini belirledi

Merkezi New York’ta bulunan Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği Genel Kurulu yapıldı.

Eklenme Tarihi : 26.11.2019Bu Haber 421 kez Okundu

      Merkezi New York’ta bulunan Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği Genel Kurulu yapıldı. New York Giresunlular Derneği olarak kurulan oluşum tüzük değişikliğine giderek ismini Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği olarak değiştirdi.

New York’un  Farminville bölgesinde gerçekleştirilen ve Hikmet İlhami Temel’in divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan dernek başkanı Savaş Şahin, “Amerika’da Türk toplumunun birliği ve beraberliği Giresunluların kenetlenmesinden geçmektedir. Çünkü bu toplumun büyük bir kısmı Giresunlulardan oluşmaktadır” dedi.

Kurtuluş savaşında olduğu gibi bütün milli davalarda Giresunlular Amerika’da hep ön sıralarda yer aldığını belirten Başkan Şahin, “ABD’de görüldüğü gibi milli birlik ve davalarda Giresunlular üzerine düşen görevleri yapmaktadırlar. Giresunlular Türk Lobiciliğinin Amerika’da oluşması için ilk harekete geçen toplum olmuştur. Artık Giresunlular toplumun her kademesinde önemli görevler üstlenmelidir. Sadece gece yapan sıradan bir dernek olmamalıdır. Eğitim, Kültür, Ekonomi başta olmak üzere bir çok alanda Amerika toplumunda yer edinmeliyiz. Bunun içinde gençleri, çocukları ve gelecek nesillerin daha iyi eğitim almasını sağlamalıyız” ifadelerine yer verdi.

Yapılan seçimlerde Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Savaş Şahin (Başkan), Candemir Sarı, İzzet Cebeci, Mustafa Kahveci, İhsan Cebeci, Hasan Altuntaş, Salih Şahan, Özlem Aydın, Nabi Kemal, Cenap Metin Konar, Fahrettin Özdemir, Gazi Çayan, Halit İnan, Adem Genç, Yılmaz Çamlıbel, Eser Gökçek, Ali Top, Mustafa Kahraman, Zeki Göral, Nazmi Yıldız, Zehra Tonyalı, Hüseyin Elevli, Hüseyin Bodur, Selami Eşgünoğlu, Egemen Aydın, Veysel Aydın ve Ercan Kaya.

Derneğin Danışma (İstişare) kuruluna ise; Sebahattin Aydın, Hikmet İlhami Temel, Şevket Kaya, Halil Kuru, Ahmet Kumaş ve Muammer Özdemir getirildiler.

Denetleme kurulunda ise Yücel Özdemir, Adnan Söğünmez, Salih Gedük, Hümmet Durdu ve Mustafa Kahraman’a görev verilirken Disiplin Kurulu ise; Kibar Aydın, Hamit Demir, Özgür Şahin, Erhan Şahin ve Bahadır Dönmez’den oluştu.

Yeni Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde kendi arasında toplanarak görev bölümü yapacak.

0

Mutlu

0

Mutsuz

0

Şaşkın

0

Ağlayan

0

Kızgın

0

Bayıldım
YORUMLAR
Yorum Yaz Sesini Duyur
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aşağıdaki Bilgilendirmeyi Anladım ve kabul ediyorum:
IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Web Sayfamız sorumlu tutulamaz.
Yorum Kaydediliyor...
BENZER HABERLER
ÖNE ÇIKAN HABERLER

© 2012-2024 - 28findikhaber.com - copyright 2019